LinkedIn Native Video


//  mei 2019

In 2017 lanceerde Linked In video op het platform onder de naam Native video. Hiermee bewijzen ze dat het meer is dan alleen een platform voor lange termijn B2B content. Video op het platform is vanaf dag één een mega succes. In het eerste jaar schoten ze direct naar 300 miljoen vertoningen.

De verdiensten namen toe en het verschil in engagement in vergelijking met de bestaande tekstberichten is enorm.

Naast deze voordelen biedt Linked In native video natuurlijk een erg serieuze plek voor je videocontent. Je bedrijfsvideo, presentatie of instructie komt ten slotte direct terecht op een platform dat wordt gebruikt voor en door  professionals. Dit in tegenstelling tot platformen als Youtube waar je zomaar tussen de aanbevelingen kan komen te staan en onbedoeld kan worden geassocieerd met verkeerde content.

Hoe zou jij aan de slag kunnen met Native Video?

Als je doelgroep actief is op LinkedIn dan kun je er eigenlijk niet omheen. Je kunt natuurlijk starten met je nieuwe bedrijfsfilm productvideo te plaatsen, maar er liggen mogelijkheden genoeg.

Zo zijn testimonials nu al niet meer weg te denken, maar met video in het platform wordt dit natuurlijk een nog aantrekkelijker manier.

Je zou ook kunnen denken aan een wat meer ‘behind the scenes’ benadering om je bedrijf te introduceren bij eventuele nieuwe medewerkers.

Kortom er is enorm veel mogelijk om je doelgroep met video direct te benaderen op een professionele manier en platform!