Tips & Tricks Bedrijfsfilm


//  februari 2020


Ik hoor je al denken, ok ok die Tips & tricks moet jij weten… daarvoor kloppen we tenslotte bij jullie aan. En dit is natuurlijk ook helemaal waar. Wij zijn hier de experts!

Om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is leek het ons een goed idee om aan de hand van wat tips je mee te nemen in de wereld van bedrijfsfilms en videoproducties. Het maken van een bedrijfsvideo is geen appeltje eitje en het kost veel tijd en geduld om een perfect uitgevoerde bedrijfsvideo te maken.

Van het uitzoeken hoe je het beste persoonlijk contact kunt leggen met de kijker tot de beste manier om de video’s te  promoten op verschillende kanalen. Kortom, we moeten rekening houden met erg veel aspecten, maar hé dat kunnen we. !Maak verbinding en speel met de kijker
We willen natuurlijk direct aanslaan bij je publiek. Dus zullen we eerst moeten uitzoeken waar we het beste kunnen aansluiten. Hoe ziet de doelgroep eruit? We willen tenslotte iets teweeg brengen met de video.
Het doel is om erachter te komen welke verhalen we kunnen vertellen en hoe we dit het beste kunnen doen.Vertel het verhaal
Een goed verhaal is het halve werk. We zullen overtuigende en onderbouwde argumenten moeten gebruiken. We willen een verhaal creëren dat de emotionele drijfveren van de medewerkers en het bedrijf weergeeft. Vraag jezelf af wie of wat er in dit verhaal centraal staat. Is er een probleem wat wordt opgelost? Gaan we dieper in op de herkomst? Of zijn er gebruikers of medewerkers die op een bepaalde manier kunnen bijdragen aan het verhaal?Wees authentiek

Er is een reden, je bestaansrecht, je afkomst? Iets heeft er toe geleid dat je onderneming is zoals die is. Er zijn altijd verhalen te vinden binnen de onderneming die de moeite van het vertellen waard zijn en wat is er dan mooier om dit te doen in de vorm van een bedrijfsfilm?
Probeer op alle vlakken in de bedrijfsfilm een zo authentiek mogelijk verhaal te creëren. Dit wekt vertrouwen en zorgt voor een hoge mate van geloofwaardigheid. En ja, verhalen vertellen kunnen we allemaal, maar echte verhalen doen ertoe!

Publiceer, promoot en profiteer ?

Tataaaaa, je bedrijfsfilm is eindelijk klaar en wachten maar …Nou was het maar zo simpel. Dat de film gezien mag worden is duidelijk, maar de kijker moet natuurlijk wel weten van het bestaan van deze exceptionele bedrijfsfilm :-).
Om de film zo goed mogelijk te verspreiden onder het publiek zullen we samen werken aan een goede strategie die past bij de doelgroep. We zullen samen zoeken naar het juiste platform.