Welk videoformaat moeten we gebruiken?


//  mei 2019

We integreren smartphones steeds verder in ons leven, en de vraag naar mobiele video neemt ook nog steeds sterk toe. In 2018 keken we meer dan 75% van de videocontent op een mobiel apparaat. Naast het kijken nemen we voor een groot gedeelte onze video’s op met een smartphone. En ja je raad het het al dit doen massaal verticaal!.Er was een tijd veel weerstand en het werd door veel mensen zelfs een syndroom genoemd..Vertical video syndrome https://www.youtube.com/watch?v=f2picMQC-9E

Anno 2019 zijn we dit allemaal vergeten en hebben de grote merken het rechtopstaande formaat volledig opgenomen in hun  contentproductie. De populariteit van platformen als Snapchat, Instagram stories en Tik Tok onderstrepen deze overgang maar al te goed.

Het produceren van video in de verhouding 9:16 heeft eigenlijk best wat voordelen.

Zo kunnen we volledig gebruik maken van het scherm van de kijker waardoor de aandacht beter kan worden vastgehouden. Er zijn immers veel minder afleidingen zichtbaar in het scherm. Omdat de breedte van het scherm beperkt is ontstaat er ook nog  meer focus op één punt. Dit geef enorm veel creatieve uitdagingen voor makers en marketeers !

En laten we eerlijk zijn. We checken onze social media kanalen, lezen onze mails en sturen berichten zonder onze telefoon te draaien, waarom zullen we onze videocontent dan ook niet zo aanbieden?